dilluns, 15 de juny del 2015

CONCERT PER UN FINAL DE PRIMAVERA




Un monestir romànic amb un claustre imponent.
La primavera es va acabant. L'escalfor de l'estiu que s'acosta em fa pensar en aquells pòrtics d'aigua que la nova estació ens ha dedicat més d'una vegada, tempestes que s'anuncien amb el cel d'un blau negre i que esclaten amb vigorosa música. Els llamps apunyalen l'espai i ens ensenyen el tros de món que tenim al davant.  Quan retorna la calma veiem la nova vida dels colors que ens envolten, els verds de camps i boscos, el centenari ocre de la pedra, el cel remogut i polit.
I pensem en el claustre imponent i, tanmateix, sobri i acollidor, un sostre ferm per l'esperit i pel cos. I es quan pot ser indicat tancar els ulls i deixar-nos portar per la beneïda inspiració de Vivaldi que no coneix el pas dels dies ni les nits.
Un concert per un final de primavera. Definitiu i etern.

Video: Youtube, propietari il·legible
"Nisi Dominus", andante "Cum dederit"

Claustre del monestir de Santa Maria de Vilabertran-Alt Empordà

4 comentaris:

  1. La Música Sacra de Vivaldi, al igual que la de Mozart, nos deja siempre una sensación de alegre placer, de regusto festivo y energético, que es una bendición.

    Bendición como la que siente la tierra reseca al contacto con las gruesas gotas de tormenta estival, y que agradece en forma de embriagadores vapores.

    Embriagador como un beso musical, de Vivaldi.

    ResponElimina
  2. Cierto es que ni Vivaldi ni Mozart, en sus respectivas músicas sacras, nos transmiten tristeza. Tu, como siempre, defines muy bien la sensación que transmiten. En Vivaldi siempre se adivina su alegría interior que tanto nos complace.
    Un beso, Barbe.

    ResponElimina
  3. para las cuatro estaciones escribió Vivaldi, en el q también hay momentos de triste melancolía... musical también como tus palabras, Gloria. Un beso

    ResponElimina
  4. Todas las simpatías que profeso a vivaldi se las niego a Bach. Vivaldi sabe elevarme mientras Bach, para mi y salvo alguna excepción, es un plasta.
    Beso.

    ResponElimina