dissabte, 24 d’agost del 2013

PER ADORNAR UNA NIT D'AGOST

Torroella de Montgrí


Reconec amb agraïment l’arribada de les últimes nits d’agost, aquelles que, inconfusibles ens regalen amb suaus ventades fresques quan encara tenim a la pell la cremor de l’estiu verdader, el dels cels com terres d’angèlica blavor, el de les platges on hem jagut sobre pols de marfil, el de l’aigua gelada servida amb atomitzador i el del fals perfum de llessamí brillant com or dins l’ampolleta de fals cristall tallat que tenim fa tants anys.

Ben aviat vindrà el tornadís setembre amb dies enfebrats empenyent sentiments de tristesa o desgana. Bell setembre però també inestable, arrossegant espurnes dels dies fa tan poc passats i obrint fronteres cap a la tardor i els seus colors tan admirables com sempre sorprenents , camí del llarg hivern. Serà bo que tot torni a la forma anterior i que el fred signifiqui llibres vora del foc i música per bé i per mal inoblidable.

Divendres dia 22 vaig tenir el plaer d'assistir al concert que el cèlebre pianista bilbaí Joaquín Achúcarro va oferir a l'esplèndit auditori del poble empordanés de Torroella de Montgrí. El mestre de 81 anys va donar una lliçó de saviesa pianística que ja no ve de nou però no deixa d'admirar al respectable la seva forma física i mental i l'alegria que els aplaudiments del públic el porta a manifestar, somriguent com un infant feliç, mentre saluda fent voleiar la seva cabellera blanca i abundant. Entre els bisos generosament obsequiats pel gran pianista -que no varen ser pocs- trio aquest Tango d'Albéniz que, com tothom sap, és clarament una havanera. No l'he trobat interpretada per ell però he cregut que Alicia de la Rocha ho faria tan bé. Gaudiu-la mentre feu onades. La barca és gran.

Video Varadero 1389

9 comentaris:

  1. Et segueixo per aquí a partir d'ara, doncs! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sònia,
      És un plaer veure'mereix aprofondir-t per aquesta casa que, com sol dir-se, també és la teva si, com també se sol dir, hi ha cases d'algú.
      Et desitjo torrents de poesia que tu sabràs canalitzar amb el teu do intens i intimista. Haig de rellegir el que jo anomeno Llibre de les tulipes perquè en ell hi parla la teva ànima i és delicada i densa com ho ets tu mateixa.
      Un petó afectuós.

      Elimina
  2. Hay también una cierta gloria en la decadencia del verano, evidente ya, y agradecido, en los horizontales verdes.

    La humedad se instala y se hace cristalina en el Arte del maestro Achúcarro, otra gloria.

    No hay árbol, pero se mantiene el fuego. Un beso, Glòria.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Cuánta poesía en tan pocas palabras!. No puedo imaginar cómo estará ahora tu tierra húmeda e inquietante y recordar cómo me sorprendió cuando puse los piés en ella por vez primera, en un viaje de estudios, hace ya muchos años.
      Esperemos que el fuego no se apague como me sucedió en Abril.

      Un beso para tí, Barbe.

      Elimina
  3. Larga y gozosa vida a esta bitácora (y a su administradora).

    Siempre he tenido algo de calvinista irredento y el final de las vacaciones me ha parecido como una urgencia inaplazable por recuperar "el tiempo perdido" en naderías, lo que no quita que disfrute mis estancias en calahonda o mis viajes. Es una sensación de que se acaba lo bueno, porque está en la naturaleza de la vida que se tiene que acabar el ocio, el dolce far niente.


    Respecto al tema musical... es agua que fluye, serena y limpia. Se agradece.

    Bien retornada, Glòria. Un petó.

    AG

    ResponElimina
  4. Gracias por tus buenos deseos querido Alberto.
    Yo también empiezo a sentir la síndrome del fin de vacaciones tal vez porque los días son oscuros y más fríos. Pronto volveré a la ciudad, me matricularé en algún curso de escribidores y concluiré con otras genbtes que el verano ha pasado como un soplo porque así es el tiempo, una rueda cada vez más cansina.
    Celebro que te haya gustado el Tango que tan bien describes.
    Un petó.

    ResponElimina
  5. Una alegria tornar-te a llegir, Glòria!!!

    M'enduré ara mateix el teu enllaç per tenir-te ben a mà i poder seguir-te en aquest nou blog.

    M'alegro que gaudíssiu del concert. Ara escolto el vídeo.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Una alegria inmensa tornar-te a llegir. Espero que t'ho passessis molt bé al concert.
    Per cert, no sé si ho he fet bé, però crec que ara mateix ja segueixo aquest blog. Per tant estaré pendent de totes les teves publicacions.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  7. Gràcies, carme i benvinguda siguis. El concert va ser preciós.
    Un petó molt fort.

    Eduard,
    Fas molt bé de seeguir aquest blog. Em fa molta il·lusió. Espero que, en la seva modestia, et sigui interessant.
    Salutacions afectuoses.

    ResponElimina