divendres, 12 de desembre del 2014

THOMAS BERNHARD, UN ACUDIT

CONCERT D' ÈXIT

Una anomenada Associació de Música de Cambra, famosa pel fet d'interpretar només música antiga amb vells instruments originals i tenir en el seu repertori només composicions de Rossini, Frescobaldi, Vivaldi i Pergolesi, va Una anomenada Associació de Música de Cambra, famosa pel fet d,interpfer un concert en un vell castell vora el llac d'Atter i va obtenir-hi el més gran èxit de tota la seva existència. L'ovació va cessar només en el moment en què l'Associació de Música de Cambra havia ja esgotat tots els bis possibles del repertori. Fins l'endemà no van ser assabentats els músics que havien estat tocant en una institució de sord-muts.

Thomas Bernhard
Historietes Inexemplars
Traducció: Josep Murgades
Editorial Empuries
1978 Frankfurt am Main - 1985 Barcelona

Video nickbigd

4 comentaris:

  1. Algunes vegades, en passar per un local tancat i veure que dins hi ballen, fa estrany el silenci i els gestos. Però el nostre ritme intern pot arribar a interpretar, i potser escoltar, aquella música desconeguda sintonitzant els moviments.
    Més que inexemplar, l'anècdota de Bernhardt és absurda.
    Que tinguis molt bona tarda.
    Olga Xirinacs

    ResponElimina
  2. El teu raonament és cert. Fins i tot, de vegades, el pensament ens canta en silenci i pel seu compte i així deu anar quan veiem ballar però no sentim cap so. A més, els sord muts de Bernhard devien veure com els músics abandonaven els instruments.
    He tingut una bona tarda. Per a tu una bona nit,

    Glòria

    ResponElimina
  3. la armonía del movimiento, sin duda¡

    besos, Gloria

    ResponElimina