divendres, 18 de març del 2016

FRANK SINATRA JR., LA VEU DEL SEU PARE



l

El dia 16 d'aquest mes de març ha mort Frank Sinatra Jr.. Tenia 72 anys i va fer un inesperat atac de cor. El fill de Frank Sinatra havia heretat en gran mesura la bellíssima i inimitable veu del seu pare, un dels millors cantants lleugers de tots els temps. Ell mateix va dir que la seva veu li havia obert moltes portes però l'havia obligat a treballar el doble, potser perquè era casi un perfecte duplicat del seu fabulós progenitor a l'ombra del qual va treballar imparablement tota la seva vida.  A Las Vegas era gairebé una estrella fixa que caracteritzava aquell indret de joc, música, drogues i sexe. En una sola paraula, money.
L'any 1963 el jove Junior va ser raptat i el seu pare va pagar 240.000 dòlars per rescatar-lo. Els segrestadors varen ser apressats però varen fer poca presó ja que la defensa va argumentar pertorbacions mentals fet que els va deixar la pena reduïda a, com aquell qui diu, quatre dies comptats.
Junior havia estat vocalista de diverses orquestres de jazz entre les quals la de Duke Ellington.
Val la pena escoltar-lo i preguntar-nos si sense la fulgurant i sonora presència del seu pare, Junior hauria triomfat com ho va fer el seu Senior. Cert és que tenia una veu molt semblant i que sabia gestionar molt bé el seu swing. Algú hauria descobert aquell cantant magnífic si no hagués tingut el pare que tenia?. Potser, com el seu Senior però sense ell, hauria marcat per sempre la música lleugera del segle XX i se li hauria dit "la Veu", paradigma del crooner.
Quan Frank Sinatra va actuar a Barcelona, el seu fill el va acompanyar dirigint l'orquestra. Ambdós tan francs!
Com el seu gloriós pare, Junior seguirà demanant que el portem a la lluna i qui li dirà que no?

Video: Aline Mendonça-Youtube
             Actuació de Frank Sinatra jr. a Brasil l'any 2008

IN MEMORIAM

3 comentaris:

  1. Realment, en Jnúnior té una veu molt semblant al Sénior, però no pas el mateix swing ni la mateixa cadència o almenys això és el que a mi em sembla. Tot i això ha estat bé recordar-lo. Que en pau descansi.

    ResponElimina
  2. Tu tens una "oreia" molt fina. A mi em sembla que va rebre una herència molt valuosa i que, si convenia, s'hauria pogut fer passar pel seu pare en els vinils.
    Que en pau segueixi cantant.

    ResponElimina
  3. Tu tens una "oreia" molt fina. A mi em sembla que va rebre una herència molt valuosa i que, si convenia, s'hauria pogut fer passar pel seu pare en els vinils.
    Que en pau segueixi cantant.

    ResponElimina